30 juli 2018

Negen Weken Zomer - week 5




















Misschien heb je (nog) geen vakantie en begint het ondertussen toch wat te kriebelen met die zwoele temperaturen van de laatste tijd ... weet je, je kan gewoon elke dag een uurtje 'vakantie' nemen. Let maar op!

Neem eerst je journal erbij en formuleer een antwoord op deze vragen: wat maakt vakantie voor jou zo bijzonder, welke gewoonten heb je op vakantie (dat kan iets simpels zijn als elke ochtend in het lokale winkeltje om de krant gaan) van welke kleine dingetjes geniet je extra, dingen waar je thuis geen aandacht of tijd voor hebt (lekker op een terrasje zitten, met de wind in je gezicht en een heerlijk drankje bij de hand)?
En bovenal: op welke manier kan je deze dingen die anders horen bij vakantie in je gewone dag stoppen?

Als je bijvoorbeeld op vakantie elke ochtend om de krant  gaat, kan je dit thuis ook eens doen. Zet je gewone abonnement een weekje op pauze en loop/fiets/rij naar een krantenwinkel waar je doorgaans niet komt en koop een krant die je doorgaans niet leest.

Klinkt onnozel hè. Werkt echt, d
e truc is om dingen te doen die je anders thuis niet doet.


Mijn lijstje?
- buiten ontbijten in het zonnetje / een uitgebreid ontbijtbuffet op hotel (lukt perfect op een vrije ochtend)
- een lange wandeling na het avondeten (ook haalbaar, maar dan wel een andere route dan een doordeweekse wandeling)
- marktjes doen (uitzoeken!)
- siësta (uurtje luieren na de middag)
- foldertjes uitpluizen op zoek naar interessante monumenten, kerken, natuurgebieden, verborgen plekjes ... (in welke stad was ik nog nooit? Er zijn ook een hele hoop nieuwe parken in het Leuvense die ik nog niet bezocht!)