13 mei 2017

Op vrijdag ...

Onze moestuin is al echt in lentestemming, en ook al is ie niet groot ... allerlei lekkers komt al volop tevoorschijn.
 

Misschien wel één van de lekkerste van die dingen van het ogenblik is rabarber. Hij was er vroeg bij dit jaar en heeft zich heel kranig gehouden tijdens de laatste vorst - zo goed dat ik er al drie keer volop van heb kunnen oogsten. 

 


P.s. Wist je dat de plant gezonder is en betere stengels krijgt als je de bloemknoppen op tijd verwijdert? Opgepast met de bladeren, die zijn giftig.

 




























Om al dat lekkers te vieren, vind je hier een supereenvoudig en ongecompliceerd receptje voor rabarber crumble. 
Kan niet misgaan!




 

Zo doe je het: 
In een kookpot met brede bodem de rabarberstukjes met de suiker stoven tot net gaar. Geen deksel, het vocht moet kunnen verdampen.
 

Doe de rabarber over in een ovenschotel. Verwarm ondertussen de oven voor op °175C.
 

Meng in een aparte schaal de witte en bruine suiker met de bloem en kneed er de boter door. Druk het mengsel goed samen in aparte klontjes en verdeel over de rabarber.
 

Bak de crumble een 20tal minuutjes. Afhankelijk van de dikte van de kruimels en van je oven moet het misschien wat korter of langer. Hou je dessertje dus goed in de gaten.
 

Warm serveren. Enjoy!